maanantai 25. maaliskuuta 2013

Päänopeus klinikka


Aamulla loistotreeni yllättävän kylmässä ilmassa. Pääsarjana

2x
5x25ru 200pace (5sykliä)
5xn.23m 100pace (4 sykliä)
5xn20m 50pace (3sykliä)

Loppuun vielä “conditioning” eli 16x25 vu/su 30 sekan lähdöllä. Tais olla viimeinen kerta kun tommosen ylimääräisen setin vedän ennen Mesa GP:tä vaan sen sijaan maksimoin nopeuden kehittymisen joka hetkessä. Tarkotus oli mennä vielä salille illasta, mutta olo tuntui sen verran väsyneeltä että päätin lykätä sitä huomisaamuun niin saa sinnekin jotain tekemistä. Lisäksi aamulla sain kunnian tehdä kolmannen podcastin Jukka Mäennenän kanssa. Jos et tiedä miestä niin tutustu hänen ajatuksiinsa täältä. Sen verran lähti keskustelu lähti käsistä että hyvää tavaraa taas kohta tarjolla uintievoluution podcastienkin puolesta!
Alla linkit edellisiin podcasteihin missä Jukka oli mukana:
Lupasin eilen kertoa lisää uintievoluution tarjoamista uintiklinikoista joten tässä esittelyssä meidän toinen kesän erikoisista!


Toinen uintievoluution klinikoista tulee käsittelemään uintisuorituksen “yksityiskohtia” eli starttia, käännöksiä, liukuja yleensä sekä varsinkin pintaantumista. Uintievoluution filosofiassa näitä ei kuitenkaan nähdä yksityiskohtina vaan kaikkein tärkeimpinä hetkinä luoda nopeutta jota sitten pyritään säilyttämään itse uinnilla, siksi kutsummekin niitä “päänopeuksiksi” (monitahoinen yhdyssana..). Jopa uimaliitto on sanonut yhdeksi päätavoitteekseen parantaa suomalaisten uimareiden startteja, käännöksiä ja liukuja yleensä. Olemme Jaakon kanssa jälleen luoneet selvät kehykset sille kuinka jokainen pystyy hyödyntämään omia vahvuuksiansa päänopeuksissa. Jälleen kerran lahjakkuudella ei ole mitään tekemistä vahvojen ponnistuksien ja liukujen kanssa, kaikki on harjoiteltavissa kun huomio kiinnitetään oleelliseen sekä ajatellaan asioita uintimaailman edellä eikä matkita tämänhetkisiä huippuja. Monet mantrat liukuasennosta tai delffarien koon pienentämisestä pintaantumista kohti voidaan lopettaa kun asioita tarkastellaan hydronynamiikan kannalta sekä otetaan huomioon jokaisen yksillöllinen fysiologia ja anatomia. Ihan kaikkia osa-alueita emme pysty yhden päivän aikana käymään, mutta ota yhteyttä ja katsotaan mikä osa-alue vaatii uintiseurassanne preppausta. Toki tullaan vaikka viikoksi asumaan uimahalliinne jotta jokainen pienikin yksityiskohta päänopeuksien periaatteista tulee selväksi!! Ota yhteyttä: uintievo@gmail.com  ja alkuun voit lukea vanhat kirjoitukseni aiheesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti