tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uusi aika blogissa


NCAA kisat hoidettu. Viimeistely osu aikalailla nappiin ja vaikka ei ihan voi 100m tyytyväinen ollakkaan niin kokonaisuudesta olen onnellinen. Viimeinen panostettu 200metriä meni suorastaan loistavasti ja nyt tuntuu hyvältä jättää tuo matka rauhaan. Tulen toki uimaan sitä kisoissa, mutta en uhraa sekuntiakaan omaa harjoitteluani sille. Tosin uskon että voi alkaa vaan kulkemaan paremmin kun ei ressaa. NCAA:st tulee oma videonsa kun kerkeää koska juttua kyllä riittää.

Koska nyt olen virallisesti ammattilainen täytyy minun hoitaa blogi kirjoittelukin ammattimaisemmin. Kirjoitinki ylös kevään ja kesän tavoitteeksi päivittää blogia ainakin kolme kertaa viikossa. Koska asiallista tekstiä multa ei varmasti niin paljon löydy muuttuu blogin sisältö enemmän treeni- ja lifestyleblogi tyyliseksi. Pari muuta projektia koittaa jossa sitten avaan enemmän ajatuksia valmennuksesta ja urheilufilosofiasta yleensä. Niistä lisää myöhemmin. 

Alotetaankin uusi tyyli kirjaamalla ylös tämän päivän kulku.

Aamulla menin kahdeksaksi valmistelemaan työharjoittelupaikkani baseball pelaajat valmiiksi päivän peliin. Paljon turvonneita kyynerpäitä ja olkapääkipuja oli päänvaivana. Näköjään omat “soft tissue” hoitotaidot ovat kehittyneet kun jätkät tulee heti multa kyseleen hierontaa. Voi olla tietenkin että koulun ainoana mies työntekijänä pystyn tuottamaan eniten kipua ja pelaajat erehtyvät luulemaan tätä taidoksi. No 2,5 tuntia tuli taas käsiteltyä porukkaa ja opin pari uuttaa kikkaa varsinkin subscapulariksen avaamiseen. On muuten aivan loistava opiskelutapa laittaa meidät Athletic Trainer opiskelijat eri paikkoihin ja tekeen hommia monen lajin parissa. Viime syksynä taistelin jenkkifutaajien kanssa joilla tietenkin akuutit vammat olivat hieman isommassa roolissa kuin nyt baseball äijien kanssa. Käytännössä aina kun en ole varma mitä tehdä saan välitöntä hands on opetusta ja muutaman artikkelin luettavaksi aiheesta. Tänään ymmärsin vihdoin SI-nivelen osuuden iskiaskipujen syntymisessä. Kokeilin pariakin eri tekniikkaa jolla pystyn auttamaan välittömästi urheilijaa. Seitsemän tuntisen työpäivän jälkeen suuntasin kotiin tankkaileen ja lepäämään ennen salia.

Salilla lämpöjen jälkeen tein

A1.etukyykky 6x6-4
A2. kuntopallon heitto taakse 6x4
B1. glute ham raise 4x8
B2. Askekyykkykävely 4x24askelta
Loppuun kokeilin vielä Jukka Mäennenän innoittamana erilaisia farmari kävelyjä ja vähän kahvakuulan etuheilautusta. Hyvinhän noissa sai keskikroppaan iskua. 

Jalat oli kyllä kohtuu revityn oloset ton treenin jälkeen eli vaikka ei nyt kovin iso voluumi ollut niin varmasti sain ainakin totuteltua itseäni taas voimatreeniin herkistelyn jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti